PAN

PAN sluit overeenkomst met Thuiswinkel.org

Platform Affiliate Netwerken (PAN) en de Thuiswinkel en het hebben een overeenkomst gesloten over algemene voorwaarden die gebruikt kunnen worden voor affiliate-overeenkomsten. Dat hebben de brancheorganisaties zelf bekendgemaakt.

De overeenkomst regelt hoe affiliates (website-eigenaren) zich via het affiliatenetwerk voor de adverterende partij (webwinkels) advertenties kunnen plaatsen in diverse online media, zoals websites, e-mails en apps.

De partijen zijn een harmonisatiestandaard overeengekomen die de leden van het PAN kunnen opnemen in de Algemene Voorwaarden. Dit gebeurt overigens op vrijwillige basis. Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org geeft dit veel zekerheid voor webwinkels die een affiliate-overeenkomst willen sluiten.

Met de Algemene Voorwaarden laat een netwerk zien dat het vertrouwen en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien kunnen de voorwaarden functioneren als een goede checklist voor partijen die een overeenkomst willen sluiten.

De overeenkomst is op 1 juli van start gegaan en geldt voor een periode van een jaar, met de intentie om de standaard, na eventuele verbeteringen, verder voort te zetten.

Een belangrijk doel van de overeenkomst is om professionalisering van de affiliatemarkt te bevorderen. Op dit moment zijn de affiliatenetwerken Daisycon/Paxz, zanox-M4N, TradeDoubler, Affiliate4You en Affilinet Nederland B.V. lid van het PAN.

© Copyright Platform Affiliate Netwerken 2010 / contact