PAN

LCC methode testen

Als online marketeer zonder technische achtergrond kan Affiliate Marketing soms knap ingewikkeld zijn. Conversieratio’s zijn extreem belangrijk om succes te hebben met Affiliate Marketing. Hoe beter jouw conversie, hoe hoger de eCPC voor de publisher, hoe meer ze jou zullen promoten. Als u actief bent bij één affiliatenetwerk, en de conversiepixel gewoon zo geplaatst heeft zoals het netwerk bij u heeft aangegeven, dan heeft deze uitleg geen betrekking op u.

Bent u als adverteerder wel actief bij meerdere netwerken, dan kan dit artikel wel betrekking op u hebben. Adverteerders die actief zijn bij meerdere affiliatenetwerken gebruiken vaak de LCC methode. Hiermee voorkomt u dat een transactie bij meerdere netwerken wordt geregistreerd. Essentieel voor een goede conversie is dat deze methode correcte is geďmplementeerd. Dit valt gelukkig eenvoudig te testen. Volg onderstaand stappenplan:

  • Ga eerst via een affiliatelink naar de website waarvoor u een affiliateprogramma heeft. De affiliatelink kan uw accountmanager bij uw netwerk aan u geven. Heeft u zelf een publisheraccount, dan kunt u hier de link uit halen.
  • Vervolgens sluit u de browser af.
  • Heropen je de browser en verwijder je alle cookies.
  • Vervolgens gaat u direct (dus zonder op een affiliatelink te klikken) naar de website en doet u een test-aankoop.

Als de transactie is geregistreerd bij het affiliatenetwerk waar je net op geklikt hebt, dan is de LCC methode juist geďmplementeerd. Is de transactie niet geregistreerd, lees dan dit artikel, en geef uw technische afdeling opdracht de LCC methode juist te implementeren.

Om het proces af te ronden keurt u de transactie af in uw account, zodat hij niet per ongeluk wordt uitbetaald.

Ik hoop dat deze uitleg u helpt (nog) meer succes met uw affiliateprogramma te behalen.

Lees hier de code of conduct over de regels omtrent ontdubbelen van transacties.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op het Daisycon blog.
© Copyright Platform Affiliate Netwerken 2014 / contact